אין זה סוד שכיום כולם מזמינים דברים דרך האינטרנט, אך זה כן מעניין להבין כיצד עושים זאת נכון, מנצלים הזדמנויות, חוסכים, ממפים יעדים וכדומה, כאשר בין היתר רצוי להבין מה בודקים לפני הרכישה וממה כדאי להימנע. מכאן שאם גם אתם קוראים שורות אלו ורק חושבים על הרכישה הבאה, אתם מוזמנים לקרוא את המדריך המלא להזמנה באינטרנט
נעזרים בחוכמת ההמונים
מכירים את הסיטואציה שעומדים לצאת לטיול אחרי צבא ובשביל להבין לאן מוטב להגיע פשוט שואלים ישראלים שזה עתה חזרו מהטיול? ובכן גם במקרה זה לרוב חוכמת ההמונים מוכיחה את עצמה, אך יחד עם זאת יש לקחת בחשבון שאין להקשיב לכל אדם, אלא רק לאחד שחי את התחום, וזאת כי הוא יכיר קבוצות רכישה, אתרים מומלצים, טיפים וכדומה. כמו כן, באופן כללי נציין שאם קיימים אתרים מסוימים (קרי איביי ואלי אקספרס) שמהווים יעדים פופולאריים, הרי שסביר להניח שאכן יש לכך הצדקה.
כלי עזר מקוונים
ממש כפי שקל לרכוש מוצרים ברשת, כך גם קל להיעזר ברשת בשביל להבין מהיכן מומלץ לרכוש, ופה אתם מוזמנים להכיר את האתר Google Shopping, וזאת כי הוא מעניק סקירה מקצועית של מרב החנויות האינטרנטיות שיודעות להציע את המוצר הרצוי במחיר הרצוי. כך למשל את תחפשו מוצרים זולים מסין, סביר ביותר שהתוצאות יצביעו על אתר עלי אקספרס בעברית.
אמינות
הרבה אנשים חוששים לבצע רכישה מקוונת מרחוק. אי לכך טוב לדעת שניתן לבחון אמינות ואף בקלות. כיצד? פשוט בוחנים את הקטגוריה של הפידבקים. כל עוד הפידבקים יותר מ90% חיוביים, נראה שגם אתם יכולים לחוש בנוח לסגור עסקה באופן מקוון.
כל קטגוריה והאתר שלה
לצד אתרים שבהם ניתן למצוא הכול מהכול (קרי איביי בעברית), הרי שגם טוב לדעת שיש אתרים ייעודיים עבור פריטים מסוימים. כך למשל באתר Etsy תקנו בעיקר מוצרי עבודות יד. מכאן לאחר שמבינים מה מבקשים לרכוש, פשוט מוצאים כשניים שלושה אתרים שמתמחים בנישה ומתחילים להשוות.
דרכי תשלום
לאחר שבוחרים מוצר יש להבין כיצד משלמים ופה נסביר שקיימות שתי דרכים מובילות. הראשונה היא דרך האתר פייפל שמציע תשלום מאובטח וכולל שירות לקוחות בשפה העברית והדרך השנייה נעזרת בכרטיס האשראי. פה רצוי לדעת שאם מחזיקים בכרטיס בינלאומי החיוב ישר יופיע בחשבון. מה קורה אם אין כרטיס בינלאומי, או מבקשים לבצע רכישה אנונימית? ובכן במקרה זה ניתן להשתמש בכרטיס ויזה נטען. כמו כן, טוב להכיר שקיימת אפשרות נוספת, אך זו רלוונטית רק אם יש לכם חשבון בנק בחו"ל. יש לכם? תשקלו לבצע העברה בנקאית!
בדיקות חשובות:
- טרם משלימים רכישה חשוב לוודא שהמוכר אכן מבצע משלוח למדינה שבה גרים.
- מבקשים לוודא שהמוצר בדרך אליכם? בצעו בדיקת איתור מיקוד, ולו כי מדובר בפרמטר שתצטרכו להזין בעת ההזמנה.
- בעת רכישה חשוב לוודא שמקבלים מספר מעקב, במיוחד כשמזמינים מסין במחיר שמעל 20$.
- רכישה ששוויה אינו עובר את רף ה75% אינה מצריכה תשלומי מיסים. הרכישה יותר יקרה? תשקלו לפצל אותה!
- רוכשים מעל 325$? התכוננו לשלם מס קנייה ומע"מ. מבקשים להבין בדיוק כמה? הכירו מדריך מכס!
- מבחינת רכישה מאובטחת, רצוי לדעת שכל שצריך לעשות הוא לוודא שהדפדפן שבו משתמשים אכן מעודכן. מכאן שבין אם משתמשים במוזילה, אקספלורר או כרום, בפעם הבאה שפונים אליכם לבצע עדכון אוטומטי פשוט תשתפו פעולה.
פשוט ורווחי
מה עתה? עוצרים לחשוב מה מתכוונים לרכוש באופן מקוון, מוודאים שאין מדובר בגחמה וכמובן שבודקים אם ניתן להשיג קופון. מה נותר? לסגור עסקה!